Amber Asylum - Songs of Sex and Death

Amber Asylumin SE levy. Kirkasäänisen Kris Forcen laulun hallitsemaa atmosfäärimusiikkia, lähinnä perinteisin instrumentein tehtynä. Siellä täällä seassa on myös mm. sähkökitaraa, mutta erinomaisesti tunnelmaan sopien. Erityisen hyvin toimii koko levyn läpi hyödynnettävä viulun ja kitaran sekoitus, joka poikkeaa selvästi edukseen useimpien neofolk-bändien vastaavista soitinyhdistelyistä.

Artisti: Amber Asylum
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Release / Relapse
Julkaisuvuosi: 1998
Kokonaiskesto: 52:08
Kappaleita: 8

Hidastempoista ja kaunista, eikä tylsää vaikka rytmi tai tyyli ei muutukaan. Levyn erityisiä valioita ovat sen minimalistisimmat osuudet, synkkä urku/sello/kitara-kappale Devotion ja useille Presumed Guilty -kokoelmalta varmasti tuttu Dreams of Thee. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon myös, että mukana oleva lyhyt Buffy Sainte Marie-cover Vampire on tyylillisesti aivan kuin naisvokaaliosio suoraan Current 93:n The Starres Are Marching Sadly Home -ep:ltä.

Songs of Sex and Death on juuri se levy, jota kaikkein lämpimimmin suosittelen jokaiselle joka haluaa johdattaa ystäviään neofolkin outoon maailmaan. Sitä parempaa - sekä tasollisesti että omaperäisyydessä - tyylillistä väliporrasta neofolkin ja goottimusiikin välillä ei ole vielä tehty.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot