All My Faith Lost... - As You´re Vanishing in Silence

All my Faith Lost lukeutuu Cold Meat Industryn Flowers Made of Snow-kokoelmalla jonkinmoista närää aiheuttaneeseen "italo-darkwave" tai "folk-darkwave"-suuntaukseen. Rehellisesti sanottuna tämä ei ole CMI-julkaisu mitä olisin erityisesti odottanut, eritoten koska nämä CMI/Cruel Moon-artistit kuten Gothica tai tämä All My Faith Lost eivät mielestäni ole erityisen lahjakkaita tai luovia edes oman tyylilajinsa puitteissa.

Artisti: All My Faith Lost...
Levy-yhtiö: Cold Meat Industry
Julkaisuvuosi: 2005

Valtaosa musiikista koostuu haikean hennosta naislaulusta ja kitaranäppäilystä. Ajoittain kuullaan myös mieslaulua ja mm. huilua, pianoa ja viulua. Suurin osa musiikista on todella laimeasti esitettyä ja tunne jää puuttumaan kokonaan - naisvokalisti Violan äänessä ei ole juuri minkäänlaista ilmaisuvoimaa ja suurinta osaa lauluista säestävät kitaranäppäilyt eivät kykene olemaan mitään muuta kuin keskinkertaisia. Täysin toivoton levy ei kuitenkaan ole - viulu soi joillakin kappaleilla lupaavan kauniisti, mutta se ei valitettavasti saa kovin tärkeää osaa levyllä kokonaisuutena. Myös miesvokalisti Federico pystyy välillä välittämään todellista tunnetta esityksillään. Kappaleet She Came to Me, jossa molemmat vokalistit uskaltavat hieman antautua lauluesitykseensä, mikä yhdistettynä rämpytettyihin kitarasointuihin tuo mieleen keskiverto uudemman neofolkin, sekä Autumn, jossa Federicon laulu viulun säestyksellä onnistuu välittämään jonkinlaista tunnetta, erottuvat jopa ihan hyvinä. Valtaosa levystä kuitenkin hukkuu omaan totaaliseen laimeuteensa niin että yhtä kaihoisaa kitaranäppäilyä on mahdoton erottaa seuraavasta.

Ehkä oikein toivottomat haikeilijat voivat saada tästä jotakin enemmän irti, muiden suosittelen pysyttelevän tästä erossa.

John Björkman

All My Faith Lost belong to the "italo-darkwave" or "folk-darkwave"-groups that have caused dissent on Cold Meat Industry´s Flowers Made of Snow-sampler. This is honestly not a CMI-release I have been anticipating, especially because I find these Cruel Moon-artists like All My Faith Lost or Gothica to be rather untalented, even on the standards of their own genre.

Most of the music on As You´re Vanishing in Silence builds on frail melancholic femaled vocals and acoustic guitars. Occasionally male vocals, flute, violin and piano complement the whole. Most of the performance is quite bland and I feel almost no emotion in the presentation - the voice of female vocalist Viola sounds lacks expressive power, and the guitar tunes accompanying most songs are mediocre at best. The album is not completely hopeless, however - the violin used on some songs is played beautifully, but unfortunately it remains in a rather marginal role. Male vocalist Federico is able to express emotions quite well on a few songs. The tracks She Came to Me, where both vocalists dare give a little more of themselves to the performance, which in combination with strummed guitar chords brings to mind some of the more decent newer neofolk acts, and Autumn, where Federico´s vocals accompanied by the violin succeed quite well in expressing emotion, manage to stand out as being pretty good. However, most of the album still drowns in its own blandness and mediocrity so that one miserable guitar tune is impossible to discern from the next.

Perhaps really hopeless melancholics are able to get something out of this, others I recommend to stay away.

John Björkman