Ahasverus - The Destiny of Fabian Kazmierski


Ahasveruksen oman kuvauksen mukaan tämä "välinäytös" kertoo instrumentaalisesti tarinan tuntemattomien olentojen takaa-ajamasta maanviljelijästä. Tyylilajina on tällä kertaa lähinnä ambientin sävyttämä moderni klassinen, jossa on hiukan mausteita myös muista genreistä. Tulos on selvästi helpommin lähestyttävä kuin artistin aikaisempi tuotanto, ja varsin soundtrack-musiikin oloinen. Se soljuu hyvin kauniisti, niin että yksittäisiä raitoja ei ole edes tarvetta erotella, ja on huomattavan mukavaa kuunneltavaa.

Artisti: Ahasverus
Formaatti: MP3 / CD-R
Levy-yhtiö: Protoplazma
Julkaisuvuosi: 2006
Painos: (cd-r -painos 15 kpl)
Kokonaiskesto: 49:53
Kappaleita: 8

Tässä piilee toisaalta myös levyn ongelma: sen näennäinen yksinkertaisuus on niin hallitsevaa, että edes hyvin kokenut kuulija ei tule kiinnittäneeksi huomiota nyansseihin, vaan antaa musiikin vain virrata taustalla ohitseen. Tulokseksi jää siksi vain kaunis, mutta helposti unohtuva kokonaisuus. Lataamisen arvoinen se totta kai on. Ei tarvitse kuin kuunnella vaikkapa sen paras osuus, Epilogue, niin ymmärtää, kuinka korkeatasoisesta tavarasta on kuitenkin kyse.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

According to Ahasverus' own description, this "interlude" tells with instrumental means the story of a farmer pursued by unknown entities. This time the chosen musical style is closest to an ambient-influenced modern classical that also contains some spicing from other genres. The result is clearly far easier to approach than the artist's earlier works, and is a lot like a movie soundtrack in mood. It flows very nicely, in a way where there is no need to differentiate between tracks, and is pleasant to listen to.

That, however, is also this album's problem: its apparent simplicity is so dominant that even an experienced listener does not note its actual nuances, letting the music simply glide along as a background track. This results in a beautiful, yet easily forgotten whole. It is without a doubt worth downloading, though. All one needs to do is listen to the best part, Epilogue, to see how high-quality material this nevertheless is.

Jiituomas