Aphelion - I-VI

Cradle of Filth-yhtyeen entisen kitaristin Stuart Anstisin uusi projekti. Tyyli on lähinnä arabimusiikin elementtejä hyödyntävää kokeellista teknoa, seuraten lähellä legendaarisen Muslimgauzen jalanjälkiä. Ikävä kyllä taso vain ei ole sama, ja kokonaisuus ei tahdo millään pysyä kasassa.

Artisti: Aphelion
Levy-yhtiö: Iris Light
Julkaisuvuosi: 2001

Levy suorastaan pursuaa tavoitteitaan saavuttamatonta potentiaalia ja häiritsevää keskenjääneisyyttä - lukuunottamatta kappaletta II, joka on hiotussa toimivuudessaan suorastaan nerokas. Toisaalta III on kammottava taustoihin täysin sopimattomine naislauluineen ja ohuine, piipittävine rytmeineen.

Huomaan odottavani suurella mielenkiinnolla Anstisin seuraavaa levyä, sillä tästä kiekosta näkee, että tulossa on hyvin todennäköisesti joko täysosuma tai totaalinen floppi. Olisin kuitenkin valmis veikkaamaan ensin mainittua.

Jos sen löytää kohtuuhinnalla, kannattaa ainakin etno-eksperimentalin ystävien poimia Aphelion mukaansa, mutta täydellä hinnalla ostettuna levy tuskin on koko rahan arvoinen.